TOIMINTASUUNNITELMA 2024

Keskusta Keminmaan kunnallisjärjestö Ry toimintasuunnitelma 2024

keskusta logo 2
unnamed
Lataa toimintasuunnitelma PDF-muodossa tästä
keskusta logo 2

Yhdistyksen toiminta

Keskustan Keminmaan kunnallisjärjestön tavoitteena on huolehtia Keminmaan kunnan asioiden eteenpäin viemisestä Keminmaan kunnan ja seurakunnan päätöksentekoprosesseissa.

Kunnallisjärjestö toimii yhdessä Keskustan valtuustoryhmän kanssa.

Kunnallisjärjestön hallitus kokoontuu asioiden sitä vaatiessa ja valmistelee kevät- ja syyskokoukset.

Sääntömääräiset yleiskokoukset pidetään keväisin ja syksyisin sääntöjen mukaan.

Yhdistyksen edustajat ja luottamushenkilöt osallistuvat kunnallisjärjestön ja Peräpohjolan piirin kokouksiin.

Paikallisyhdistyksen tavoitteena jatkaa uusien jäsenten hankintaa.

Viikolla 10, eli hiihtolomaviikon perjantaina järjestetään ulkoilutapahtuma Kallilla Keskustalaiseen henkeen koko perheelle. Tarjotaan makkaraa ja pillimehua. Mahdollisesti mukaan saadaan valtakunnan poliittisia päättäjiä.

Jo pitemmän aikaa on käyty keskustelua siitä, että paikallisyhdistysten toiminta on hiipunut ajan saatossa. Keminmaassa on seitsemän paikallisyhdistystä, joista useampi toimii todella vähän. Jo muutama vuosi sitten puolueen ohjeistamana on ollut mahdollista yhdistää toimimattomat paikallisyhdistykset yhdeksi kuntayhdistykseksi. Kuntayhdistys korvaa kunnallisjärjestön ja siihen valitaan samalla tavalla edustajat kunnan eri alueilta. Tämän asian eteenpäin vieminen on vuoden 2024 yksi tavoite.

Lisäksi tuleviin vaaleihin valmistautuminen, eli tammikuussa 2024 presidentinvaalit, kesäkuussa EU-vaalit ja loppuvuodesta valmistautuminen vuoden 2025 kunta/aluevaaleihin, sillä 13.4.2025 on seuraavat kuntavaalit ja samassa yhteydessä järjestetään myös aluevaltuuston vaali.

Tiedottaminen

Paikallisyhdistys tiedottaa kokouksista ja tapahtumista sähköpostilla. Yleiskokouksista ilmoitetaan Lounais-Lapissa. Hallituksen kokouksista ilmoitetaan nettisivujen lisäksi sähköposteilla, WhatsApp- viesteillä ja/tai tarvittaessa tekstiviesteillä. Yleiskokouksista, yleisötilaisuuksista ja telttatapahtumista ilmoitetaan Facebookissa, paikallisessa lehdessä ja Keskustan Keminmaan kotisivuilla.

Taloustilanteen salliessa tapahtumista laaditaan paikallislehtiin maksullisia mainoksia.

Paikallisyhdistyksen jäsenille lähetetään 1 jäsenkirje vuoden 2024 aikana.

Hallinto

Kunnallisjärjestön hallitus puheenjohtajan johdolla johtaa kunnallisjärjestön toimintaa, taloudenhoitaja vastaa kunnallisjärjestön taloudesta. Kunnallisjärjestön hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan.

Syyskokous valitsee kunnallisjärjestön edustajan Peräpohjolan piirin toimintaan.