Keskustavaikuttajakoulutus Siilinjärvi 22.-24.3 – Blogi Sanna Niskakoski

Pääsin mukaan Keskustavaikuttaja-koulutukseen toisena lappilaisena edustajana. Olin innoissani päästessäni koulutukseen, joka oli suunnattu uusille keskustalaisille ja niille, jotka suunnittelevat alkaa ehdolle seuraavissa kunnallisvaaleissa. Edessä oli viikonloppu, jossa sai keskittyä vain uuden oppimiseen ja uusiin ihmisiin tutustumiseen! Toinen lappilainen, Henri Muotka, tuli Muoniosta asti.

Perjantaina aluksi Suvi Louhelainen ja Nina Vuori pitivät johdannon tulevan viikonlopun teemoista. Tämän jälkeen oli psykologi Katri Ruthin hyvinvointi-puhee: meillä saa olla rohkeutta innostua, mutta myös omasta hyvinvoinnista pitää huolehtia.

Ensimmäisen yhteisen illallisen avasi Seppo Kääriäinen innostavalla puheella, jonka pääteema säilyi ”hokemana” koko koulutuksen läpi: ” Itseemme uskoen, toisiimme luottaen, nousumme on varma”.

Lauantaiaamun aloitti näyttelijä-kirjailija Johannes Lahtela. Hän piti käytännön harjoituksia läsnäolosta, kuuntelemisesta ja ihmisten kohtaamisesta. Teimme hengitysharjoituksia ja Ihmisten kohtaamis – harjoituksen, josta riitti juttua pitkäksi aikaa. Niin vaikuttava se oli. Saimme myös kotitehtäviä. Johannes Lahtelan opissa olisin voinut viihtyä vaikka koko viikonlopun.

Mutta pian jatkettiin seuraaviin aiheisiin. Lauantain ohjelma käsitteli monipuolisesti järjestötoimintaa. Saimme oppia, miten johtaa vapaaehtoisia ja miten itse toimia kuntapäättäjänä. Muutaman tunnin aikana kuulimme useaa eri asiantuntijaa ja tehtiin erilaisia ryhmätöitä. Suunnittelimme mm. miltä näyttäisi tulevaisuuden yhteiskunta. Kävimme ryhmätöitä läpi lyhyin esitelmin. Puhuimme paljon kunnallisjärjestöjen merkityksestä ja jaoimme ideoita keskenämme.

Sunnuntaina meitä kävi tervehtimässä Antti Siika-aho ja Elsi Katainen. Antti kannusti meitä valitsemallamme tiellä ja kertoi terveisiä myös Haapajärveltä. Elsillä oli kattava esitys EU:n päätöksenteosta. Hän kertoi omasta ryhmittymästään EU:ssa ja myös omasta arjestaan EU-päätöksentekijänä sekä omasta keskustapolustaan tähän asemaan.

Pian olikin kotimatkan vuoro informatiivisen viikonlopun jälkeen. Itse kuljin matkan junalla Kemistä Ouluun ja Oulu-Siilinjärvi -välin hyppäsin kimppakyytiin. Valmennus jatkui omien kirjoitustehtävien sekä yhteisten webinaarien parissa toukokuulle asti.

Kuvia koulutustilaisuudesta

niskakoski sanna
Sanna Niskakoski 1. kauden valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Keminmaasta

Yksi kommentti artikkeliin ”Keskustavaikuttajakoulutus Siilinjärvi 22.-24.3 – Blogi Sanna Niskakoski”

  1. Waude Sanna! Ei meillä ole Keskusta Keminmaassa mittään hättää, kun on Sannan kaltaisia toimijoita! Ja samat sanat, jatka valitsemallasi tiellä ❤️..

    Vastaa

Jätä kommentti