Keskusta Keminmaa – Blogi Tuula Eilittä

Tervehdys!

Elämme mielenkiintoisia aikoja monessakin suhteessa. Korona on tuonut elämäämme niin paljon uutta, että tätä ei varmastikaan kukaan ole osannut edes pahimmissa unissa kuvitella. Kuitenkin lähes vuosi ollaan nyt eletty näiden rajoitusten ja ohjeistusten kanssa. Onneksi täällä meidän kotiseudullamme olemme saaneet elää suhteellisen rauhallisesti ja kun olemme noudattaneet annettuja ohjeita, olemme pysyneet terveinä koronan suhteen. Toki tämä on monen ihmisen mieltä vaivannut, kun olemme vähän kuin häkissä, kun ei päästä liikkumaan esim. omien sukulaisten luokse kauemmaksi kotiympyröistä. Onneksi täällä olemme saaneet liikkua vapaasti lähipiirissä. On voinut ulkoilla ja hiihdellä nyt jo hyvillä laduilla ja puhtaassa luonnossa.
 
 
Yhteiskunta on kuitenkin pyörinyt lähes entiseen malliin ja niin kunnalliset kuin valtiollisetkin toiminnot ovat lähes normaalisti pyörineet. Koulut ainakin tällä seudulla ovat suhteellisen hyvin toimineet, samoin terveyden- ja sosiaalitoimen osa-alueet. Kunnassakin on tehty kaikki normaalit vuotuiset asiat, kuten talousarviot ja toimintasuunnitelmat, nyt tehdään tilinpäätöksiä. Onneksi kaikki toimii lähes normaalisti vaikkakin etänä. On tämä aika opettanut meille kaikille uuden toimintatavan, eli etäkokoukset ja asiakirjojen seuraamisen sähköisesti. Itse olen jo aikoinaan kun opiskelin työn ohessa, niin paljon jo silloin tehtiin asioita etänä. Tämä onkin ihan hyvä asia ja tätä varmasti tullaan koronankin jälkeen jatkamaan, tämä säästää myös paljon niin kustannuksia kuin esim. luottamushenkilöiden aikaa, matkojen kulkemiseen. Että ei niin pahaa että eikö jotakin hyvääkin.
 
Uutena asiana tänä keväänä on kuntavaalit, jotka toteutetaan aivan erilaisessa mallissa kuin aiemmin. Ainakaan tässä vaiheessa ei voida järjestää tapaamisia, kun rajoitukset ovat vain enintään 10 henkeä. Toivottavasti tilanne paranee niin, että rajoitus muutuu 50 henkeen. Ehdokkaiden vaalityö tulee olemaan erilaista kuin aikaisemmin, mutta apuna nyt on sosiaalinen media, siinä on vain sellainen ongelma, että kaikki eivät käytä näitä sähköisiä härpäkkeitä. Tämänkin jälkeen tarvitsemme hyviä kuntapäättäjiä ja ihmisiä, jotka paneutuvat näihin kotikuntamme asioihin. Kehittävät tätä hyvää Keminmaan kuntaa tästäkin eteenpäin. Kehitysideoita ja kohteita kyllä on tulevillekkin vuosille eteenpäin. Siksi on tärkeää että saamme hyviä ehdokkaita ja se vielä tärkeämpää. että kuntalaiset käyvät äänestämässä kuntaamme hyviä luottamushenkilöitä hoitamaan yhteisiä asioita.

Tuula Eilittä

Jätä kommentti