Keminmaan Kunnan tilinpäätös 2023 – Blogi Eeva Lääkkö

Keminmaan kunnan viime vuoden tulos oli ylijäämää 3,7 miljoonaa euroa. Kunnan taseessa oleva ylijäämä kasvoi 9.466.644,03 euroon. Lainaa oli asukasta kohden 2.067,30 euroa. Talouden suhteen kunta on vakaalla pohjalla. Kunnalla on suuria investointeja tulossa. Koulukeskuksen/monitoimitalon investointi on tärkeä toteuttaa.
 
Kunnanhallitus hyväksyi tilinpäätöksen kokouksessaan 26.3.2024 ja jätti sen tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan käsittelyn jälkeen valtuuston käsiteltäväksi.
 
Kiitos hyvästä tuloksesta kunnanjohtaja Hannele Matinlassille ja henkilökunnalle. Talousjohtaminen on taitolaji. Se on tuottanut tulosta, joka luo turvaa epävarmoina aikoina. Epävarmuustekijöitä on paljon, koska valtionosuuksien ennustaminen on edelleen epävarmaa hyvinvointialueiden toiminnan alettua vuoden 2023 alussa. Toisena epävarmuustekijänä on verotuksen kaavaillut uudistukset. Kuntataloudessa paineita aiheuttaa kustannusten nopea nousu ja inflaatio, jonka vaikutukset näkyvät kuntapuolella osin viiveellä. Kunnan taloudellista kehitystä tulee seurata epävarmuustekijöiden ja pitkän aikavälin talousennusteen pohjalta tarkasti.
Keminmaan kunnan nettisivuilla on tilinpäätös 2023. Linkki tilinpäätökseen, paina TÄSTÄ.
lääkkö eeva
Eeva Lääkkö - Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Jätä kommentti